Kleuren en woonstijlen

Jouw woonstijl staat in verband met jouw persoonlijke voorkeur. Als je weet wat voor woonstijl je hebt, zijn er al direct veel kleuren weg te strepen. Zo vragen Moderne woonstijlen om opvallende kleuren en de meer klassieke woonstijlen om zachte en warme kleuren. Bij de beschrijving van de woonstijlen staan al een aantal kleur tips weergegeven. Weet je niet precies welke woonstijl jij hebt of jouw voorkeur heeft? Bekijk alle woonstijlen eerst voordat je een keuze maakt voor de kleuren.

Als je weet welke woonstijl je hebt kun je aan de hand van de tips op de woonstijlpagina's al aardig vooruit. Laten we als voorbeeld de woonstijl Natuurlijk nemen. Bij deze woonstijl staan de kleuren wit, grijs, bruin, zwart en groen aangegeven. Stel dat je graag een moderne natuurlijke woonstijl wilt creëren en daardoor kiest voor de combinatie wit, grijs en groen. Dan ben je al een heel stuk verder, maar er zijn nog steeds duizenden mogelijkheden. Om de exacte kleuren te kunnen bepalen, hebben we meer informatie over de ruimte nodig, zoals de oppervlakte van de ruimte en de hoeveelheid licht in de ruimte. Deze elementen worden besproken op andere Doe-het-zelf pagina’s op deze website.

Links: Woonstijl Natuurlijk modern, rechts: Woonstijl Industrieel Modern met een Natuurlijke touch

In principe is iedere kleur bij een woonstijl te combineren. Echter de combinaties van de kleuren en de kleurintensiteit is van groot belang. In de onderstaande kleurpaletten enige inspiratie bij de verschillende woonstijlen, om je op weg te helpen.

Rustige Kleurpaletten

Sprekende Kleurpaletten

Bekijk de woonstijlen.
Klik hier voor persoonlijk advies van Woonstijladvies.
Of ga naar de Doe-het-zelf pagina's voor meer interieuradviezen.

Woonstijlen DIY Doe-het-zelf Kleurgebruik kleur

Andere interessante blogs voor jou