Bohemian

De Bohemian woonstijl is een mix van verschillende woonstijlen. Wat vooral de boventoon voert is Vintage, Avontuurlijk en Kleurrijk. Bij deze woonstijl combineer je volop met kleuren en prints. Warme en donkere kleuren zijn daarbij aan te raden. Donker rood is sowieso een goede keuze bij een Bohemian interieur. Oorspronkelijk komt deze woonstijl vanuit oost-Europa. Tsjechië om precies te zijn. De Bohemen leefden een onbezorgde leefstijl gerelateerd aan de zigeuners. Het interieur was uitgesproken en een tikkeltje over de top. Daarnaast ook erg huiselijk, knus en gezellig.

  • Kleuren: Warme en donkere kleuren mogen niet ontbreken. Kies voor minimaal één donkere kleur op de muur en laat deze kleur veelvuldig terugkomen in de aankleding.
  • Accessoires: Kleurrijk en prints zijn het toverwoord. Combineren is een must. Door eenheid in de kleuren voorkom je dat het een allegaartje wordt.
  • Materialen: Eigenlijk is veel mogelijk bij deze stijl. Echter zul je veel donkere kleuren en materialen terug zien. Denk daarbij aan een donker vloerkleed, een leren bank met karakter en donkere houten meubelen.
  • Meubels: Donker hout en donker leer. Kies voor robuust en grof. Er mag leven zitten in de meubelen. Vintage is hier een goede keus.
  • Tip: Kleurrijke wanddecoraties, Perzische tapijten, bloemenpatroontjes en opvallend behang, ze mogen allemaal niet ontbreken in een echt Bohemian interieur. Combineer meubelen van de kringloop met nieuwe items.

Bekijk ook de andere woonstijlen.

Sfeerimpressie Bohemian woonstijl.

Kleurrijke patronen en prints zijn onmisbaar. (Bron: Pexels)

Woonstijl Bohemian Kleurrijk Avontuurlijk

Andere interessante blogs voor jou