Gratis Woonstijltest

Woonstijlen kunnen je op weg helpen bij het creëren van jouw droominterieur. Maar wat is jouw favoriete woonstijl? Met behulp van deze test kun je ontdekken welke het is. De kans is groot dat jouw droominterieur een combinatie van twee of zelfs drie stijlen is. Noteer bij elke vraag de letter van het antwoord dat het meeste bij jou past. Bij sommige vragen zullen meerdere antwoorden je aanspreken, kies je eerste keus.

1. Welke kleuren heb je het liefst in jouw interieur?

A. Natuurlijke kleuren: Warme bruine tinten, groen en blauw.
B. Ik houd van kleur. Donkere kleuren en uitgesproken combinaties mogen zeker niet ontbreken.
C. Het liefst neutrale kleuren. Als het maar warm en sfeervol is.
D. Ik houd van contrasten, zwart of antraciet met wit. Eventueel met een accentkleur in de aankleding.
E. Voor mij alleen maar lichte kleuren, zoals wit en pasteltinten.

2. Welke materialen hebben jouw voorkeur?

A. Hout, steen, stof en leer.
B. Hout, stof en leer. Het liefst in opvallende kleuren en prints.
C. Sowieso hout en stof. Zolang de afwerking maar warm en sfeervol is.
D. Hout, leer, glas, steen, RVS en kunststof.
E. Naturel, wit of grijs hout en verschillende stoffen. Voornamelijk in lichte kleuren.

3. Hoe decoreer je jouw interieur het liefst?

A. Een veelvoud aan planten, houten dienbladen en natuurlijke decoraties. En afbeeldingen van dieren, planten of de natuur.
B. Souvenirs van verre reizen, vintage accessoires, planten en woondecoraties met prints en kleuren.
C. Hout, glas en aardewerk. Zolang het maar stijlvol en sierlijk is en een luxe uitstraling heeft.
D. Kunst is onmisbaar. Liever één eyecatcher waarmee je een statement maakt, dan meerdere kleine woonaccessoires.
E. Met lichte woonaccessoires van verschillende materialen. Denk aan macramé wandhangers, schapenvachten, plaids en kussens.

4. Mijn stijl past het best bij de volgende omschrijving:

A. Natuurlijk, rustgevend, harmonieus en sfeervol.
B. Kleurrijk, uitgesproken, vrolijk en uniek.
C. Warm, stijlvol, luxe en in balans.
D. Modern, Stads, Industrieel en strak.
E. Licht, overzichtelijk, ruimtelijk en wit.

5. Maak de volgende zin af: Mijn ideale huis…

A. …heeft vrij zicht op de natuur.
B. …is knus en staat in een levendige buurt.
C. …is ruimtelijk en heeft karakter.
D. …is een moderne nieuwbouw woning.
E. …heeft veel ramen en een hoog plafond.

6. Maak de volgende zin af: Ik zou nooit….

A. …kiezen voor een interieur zonder planten en hout.
B. …alle muren wit verven.
C. …mijn complete kamer vol zetten met Ikea meubelen.
D. …veel kleine woonaccessoires neerzetten.
E. …de muren in een donkere kleur verven.

Tel alle A’s, B’s, C’s, D’s en E’s bij elkaar op. De letter die je het meeste hebt gekozen omschrijft het beste jouw woonstijlen. Bekijk ook de stijlen van jouw tweede meest gekozen letter. Sommige woonstijlen komen meerdere keren voor. Bekijk alle woonstijlen hier. Of klik op de naam van de woonstijlen om direct naar de betreffende woonstijl te gaan.

Vooral de letter A

Jouw favoriete woonstijl is duidelijk geïnspireerd op de natuur. Planten en hout zijn onmisbaar voor je. Ook dierenprints en afbeeldingen passen uitstekend bij deze woonstijlen. Houd je van een rustgevende woonstijl? Kies dan voor Natuurlijk. Mag jouw woonstijl wat meer pit hebben? Dan past Jungle bij je. Wil je liever een lichte natuurlijke woonstijl? Kijk dan eens bij de Ibiza stijl.

Vooral de letter B

Kleurrijk en printjes passen bij jou. Een interieur zonder kleur is geen interieur. Jouw interieur is sowieso uniek en nooit saai. Voor het ultieme kleurrijke interieur, is er de Bohemian woonstijl. Ben je meer een avontuurlijk type, die graag invloeden van andere culturen toepast? Dan kies je voor de woonstijl Avontuurlijk. Houd je meer van kleur dan van prints? Kijk dan bij de woonstijl Kleurrijk.

Vooral de letter C

Jouw ideale interieur is warm, gezellig, harmonieus, stijlvol, sfeervol en straalt luxe uit. Jij schrikt niet van een velours of velvet stof. Gecapitonneerd vind je ook prima. Deze stijl kun je zowel Klassiek als strak uitvoeren, Stijlvol wonen. Houd je meer van mat en robuust? Dan is de Landelijke woonstijl wellicht geschikt voor jou. Ben jij een Romantisch type? Kijk dan bij de Romantische woonstijl.

Vooral de letter D

Jij houdt van de stad, modern, strak, industrieel en contrasten. Kunst mag zeker niet ontbreken. Je houdt niet van kleine woondecoraties en prullaria. Houd je van strak en design? Kijk dan bij Modern. Voor een echt modern stadsgevoel, kijk je bij City. Mag het voor jou meer uitgesproken, dan past Industrieel bij jou. Wat betreft kleuren, is Zwart-wit een goed uitgangspunt voor jouw interieur.

Vooral de letter E

Jij voelt je het meest thuis in een licht interieur. Wit, naturel kleurig hout en eventueel een pastelkleur. De basis is sowieso licht. Om te voorkomen dat het steriel wordt, pas je verschillende materialen toe in lichte kleuren. Daarbij zijn stof, textiel, wol en dierenhuiden echte aanraders voor dit interieur. Uiteraard wel in lichte kleuren. Ga je voor het ultieme witte interieur? Kies dan voor Wit wonen. Houd je het graag licht, overzichtelijk en ruimtelijk, dan past Scandinavisch wonen bij jou. Heb je liever een natuurlijke uitstraling? Ga dan voor de Ibiza stijl. Ook de Landelijke en de Romantische stijl zijn uitstekend te combineren met lichte kleuren.

Allemaal verschillende letters?

Heb je allemaal verschillende letters? Dan is de kans groot dat jij veel leuk vindt. En waarschijnlijk vind je het lastig keuzes te maken op interieurgebied. Beantwoordt de vragen van de test nogmaals en noteer ook je tweede en derde keus. Komt er nu een duidelijke voorkeur uit? Zo niet, bekijk dan de woonstijlen op deze pagina. Wellicht spreken de foto’s je aan om tot een duidelijke keus te komen. Begin met stijlen weg te strepen die je absoluut niet wilt.

Weet je genoeg? Ga zelf aan de slag met het maken van een moodboard.
Kom je er niet helemaal uit? Schakel hulp in van de interieurstylist. Woon je in de regio Rotterdam, dan kom ik aan huis jouw favoriete woonstijl bepalen. Bekijk hier de mogelijkheden en tarieven.

Bekijk hier alle woonstijlen!

Andere interessante blogs voor jou