Hollands wonen

Vroeger woonden we allemaal Hollands. Door het ontbreken van de invloed van verschillende media, kwam je niet verder dan het aanbod uit je directe omgeving. Niet voor niets vond je in vrijwel iedere woning een vergelijkbaar interieur met dito kleuren. We kunnen het onze grootouders niet kwalijk nemen, zo was het nou eenmaal.
Wellicht herinner je de grote ronde eettafel in het midden van de ruimte. Het centrum van het interieur. Daar gebeurde het, aan de eettafel. In een Hollands interieur mag een grote eettafel in het midden van de ruimte niet ontbreken. Uiteraard in een donkere kleur. Op de muur zat behang. Een olieverf schilderij werd gebruikt als wanddecoratie. En op de servieskast stond Delfts blauw servies. Wat betreft kleur zagen we vooral de kleuren rood, wit en blauw (hoe kan het ook anders) gecombineerd met donker bruin.
Voor een eigentijds Hollands interieur mag een replica van een Hollandse Meester niet ontbreken. De combinatie met stoere zwarte en metalen elementen geven het interieur een moderne uitstraling.

  • Kleuren: Rood, wit, blauw en donkerbruin. Combineer met zwart voor een eigentijds en modern effect.
  • Accessoires: Uiteraard Delfts blauwe details en een replica van een Hollandse Meester of een ander olieverf schilderij. Ook een slingerklok is een leuke eyecatcher voor dit interieur.
  • Materialen: Hout, behang, wol, textiel en aardewerk.
  • Meubels: Donker hout is een echte aanrader. Combineer vintage met modern voor een eigentijdse uitstraling.
  • Tip: Bij de kringloopwinkel staan allerlei interieurschatten te wachten op een Hollands interieur.

Sfeerimpressie eigentijds Hollands interieur.

Bekijk ook de andere woonstijlen.

Woonstijl Klassiek Vintage Hollands

Andere interessante blogs voor jou