Ibiza

De Ibiza woonstijl is een populaire woonstijl op dit moment. Veelal verward met de Bohemian of Boho woonstijl. Echter zijn dit twee verschillende stijlen. Uiteraard kunnen deze stijlen uitstekend met elkaar gecombineerd worden en dat is precies de reden waarom de stijlen veel door elkaar worden gehaald.
De Ibiza stijl is een combinatie van een Natuurlijke en Avontuurlijke woonstijl uitgevoerd in lichte kleuren. Wit, zachte aarde tinten en naturel hout voeren de boventoon bij deze woonstijl. Eenvoudig te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, riet, zeegras, wol, textiel en zand. Daarbij is zand natuurlijk een bijzondere factor. Het gaat met name om de structuur van het zand. Deze fijne korrel structuur komt terug op de wanden en het plafond. Uiteraard in een witte of zachte kleur.

  • Kleuren: Wit, warm wit, zand, taupe, naturel hout, warm grijs, zolang het maar lichte en natuurlijke kleuren zijn.
  • Accessoires: Ook hier spelen natuurlijke invloeden een belangrijke rol. Denk aan aardewerk, manden van zeegras en grof gebreide plaids. Een matte afwerking is daarbij van belang.
  • Materialen: Natuurlijke materialen, rotan, riet, bamboe, zand, klei, hout, wol en textiel zijn goede keuze binnen deze stijl.
  • Meubels: Ook hier worden lichte kleuren en materialen toegepast. Denk aan een grote stoffen bank met een matte uitstraling, bijvoorbeeld linnen. Een eettafel is van hout met een lichte naturel, witte of grijze kleur.
  • Tip: Omdat de kleuren licht zijn, kan je prima uitpakken met grove materialen. Denk aan robuust hout en grof gebreide plaids en kussens. Een macrame wandhanger mag natuurlijk niet ontbreken.

Bekijk ook de andere woonstijlen.

Woonstijl Ibiza Natuurlijk Licht Avontuurlijk

Andere interessante blogs voor jou