Industrieel wonen

De industriële woonstijl kan met veel woonstijlen gecombineerd worden. Deze woonstijl kenmerkt zich door de materiaalkeuze en gebruik. De materialen in deze woonstijl worden veelal op een grove en/of natuurlijke manier gebruikt. Daarbij is de structuur en kleur van het materiaal goed zichtbaar. Denk aan grillig steen, hout met natuurlijke vormen, grijs beton of onbespoten metaal. Deze woonstijl is stoer en altijd uniek.
Om te voorkomen dat dit interieur te druk wordt, kun je ervoor kiezen bepaalde materialen dezelfde kleur te geven. De structuur blijft nog zichtbaar, maar de kleuren geven zo meer eenheid.
Waar je bij deze woonstijl vooral aan moet denken zijn: bakstenen muur, zichtbare leidingen, basic betonvloer en metalen.

Industriële materialen voor een industriële woonstijl.

  • Kleuren: Basiskleuren, wit, grijs, metaal en naturel houtkleuren. Voor een stoere uitstraling kun je zwart toevoegen of een knalkleur.
  • Accessoires: Dit is niet vereist in deze woonstijl. De basis is al sprekend genoeg van zichzelf, waardoor dit interieur weinig aankleding nodig heeft.
  • Materialen: Steen, hout, metaal, glas, kunststof. Alles kan. Denk aan basis materialen die gezien mogen worden.
  • Meubels: Zolang duidelijk te zien is waarvan het gemaakt is, is het goed. Dit zegt meer over de afwerking, dan over het materiaal.
  • Tip: Lampen kunnen een leuke eyecatcher zijn. Lampen met metaal of een betonnen voet. Ook de snoeren van de lamp mogen een rol spelen en gezien worden.

Lees ook de blog over Industrieel wonen voor een uitgebreide beschrijving.

Bekijk ook de andere woonstijlen.

Woonstijl Industrieel Structuur Materialen Basic Industrie

Andere interessante blogs voor jou