Scandinavisch wonen

Scandinavisch design vindt zijn oorsprong in de Noordelijke landen van Europa, oftewel de Scandinavische landen. Hout is daar het basisproduct van ieder interieur. En dan met name hout in zijn natuurlijke kleur. Scandinavisch design kenmerkt zich ook door ruimtelijke ontwerpen, zoals smalle frames bij stoelen, fauteuils en tafels en smalle, hogere poten onder de bank. Houdt de basis in dit interieur licht. Uiteraard kun je knallen met één kleur, maar dat is niet vereist bij deze woonstijl. Deze stijl is vooral erg mooi door zijn ruimtelijkheid, eenvoud en oog voor detail en natuur. Een opvallend geometrisch kunstwerk doet het goed in dit interieur.

  • Kleuren: Wit en lichte houtkleuren zijn de basis.
  • Accessoires: Blijf in de lichte kleuren. Leg de nadruk op natuurlijke elementen zoals hout en steen. Een hoogpolig kleed bij de zithoek, een grof geweven plaid en een dierenhuid doen het altijd goed in deze woonstijl.
  • Materialen: Basic en natuurlijke materialen zoals: Hout, stof, leer en natuursteen.
  • Meubels: Meubelen van hout of een houten frame. Het liefste in een naturel hout kleur of in een lichte kleur. Stoffen en bekleding kunnen wel meer kleur en prints bevatten.
  • Tip: Maak hier liever gebruik van verschillende natuurlijke materialen en houdt de kleuren rustiger.

Lees meer over de Scandinavische woonstijl.
Bekijk ook de andere woonstijlen.

Lees meer over de Scandinavische woonstijl.
Bekijk ook de andere woonstijlen.

Woonstijl Scandinavisch Hout Basis kleuren wit

Andere interessante blogs voor jou